Povodom Dječije nedjelje, udruženje „Bebe“ iz Trebinja uručilo je zahvalnicu Opštini Nevesinje zbog finansiranja bračnih parova koji imaju problem steriliteta.



Budžetom opštine za ovu namjenu planirana su sredstva u iznosu 20.000 KM.
Udruženje „Bebe“ sa sjedištem u Trebinju osnovano je 2010. godine sa ciljem pružanja pomoći porodicama sa problemom steriliteta. Tada je brojalo samo četiri bračna para, a danas je taj broj mnogo veći.


Na području Istočne Hercegovine ima 90 parova i 78 rođene djece. Od toga su iz Nevesinja 23 para i šestoro djece, a samo u ovoj godini rođeno je pet beba.
Republika Srpska bračnim parovima omogućava dvije besplatne vantjelesne oplodnje, s tim da godine nisu ograničenje, a radi se na tome da se omogući i treća.

Snježana Misita, predsjednik Udruženja ističe da je prezadovoljna rezultatima u Nevesinju i podrškom Opštine, ali dodaje da „naš narod još uvijek nije dovoljno informisan o problemima steriliteta i njegovom rješavanju“.
‒ Zbog toga pozivam sve parove koji imaju ovakav problem da se suoče sa njim, da se jave u naše Udruženje, a mi ćemo im pružiti nesebičnu podršku i uraditi sve kako bi im pomogli u rješavanju problema steriliteta ‒ kazala je Miseta.
Radio Nevesinje