Predsjednik opozicionog Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je MUP Crne Gore.


Medojević, poslanik u Skupštini Crne Gore uhapšen je bez ukidanja imuniteta i sproveden je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).
Viši sud u Podgorici odredio je Medojević pritvor u trajanju do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužzilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.


Medojević je uhapšen kasno sinoć poslije izlaska iz Skupštine, a nakon što su poslanici parlamenta usvojili rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.


Crnogorski sajt cdm.me preneo je da su vijest o hapšenju Medojevića prvo objavili na društvenim mrežama poslanici DF-a.


Poslanica DF Marina Jočić napisala je na Facbook da je Medojević uhapšen bez skidanja imuniteta.

Sajt in4s.net naveo je da je Medojević uhapšen na putu od Skupštine Crne Gore do svoje kuće, a saznao je da je to učinjeno po nalogu predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.


Navodi se da je u trenutku hapšenja Medojević bio u društvu poslanika DF-a Slavena Radunovića.


Sajt podsjeća da je ranije Medojević izjavio da mu je bezbednost ugrožena i da ga danima prate lica s kapuljačama.


Radunović je na svom Facebook profilu objavio "lajv" u kojem je kazao da je ovo "nastavak represije nad DF-om i sramna sačekuša nakon završetka sjednice".


Izvor: Tanjug