Četrdesetogodišnji državljanin Crne Gore T. Pavlović uhapšen je u velikoj međunarodnoj akciji kojom je razbijena kriminalna grupa osumnjičena za saradnju sa kolumbijskim kartelom radi šverca kokaina.


Italijanski mediji navode da je bilo ugovoreno krijumčarenje sedam tona kokaina, koji je trebalo da bude prevezen privatnim avionima u Italiju. Jedan avion trebalo je da preveze tonu kokaina, piše crnogorski "Dan".




Istraga švajcarskih, italijanskih i američkih nadležnih organa pokazala je da je droga iz Južne Amerike preko Brazila i Švajcarske trebalo da bude isporučena u Rim i Napulj.


Prema riječima italijanskih zvaničnika, planirani unos droge odgovarao je godišnjim "potrebama" za rimsko, ali i šire nelegalno tržišge za prodaju narkotika.


Istraga je pokrenuta u Brazilu, a akcija je nazvana "Brazilski loukost" s obzirom na to da je šverc trebalo da bude obavljen privatnim avionima.


Osim Pavlovića, na spisku osumnjičenih je Salvatore Kazamonika, koji je već u pritvoru, Silvano Mandolesi /52/, kojem je prethodno izrečena mjera kućnog pritvora, državljanin Albanije Dorian Petoku /31/ i Marćelo Šiafini.

Izvor: Srna