Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH raspisala je konkurs za prijem ukupno 23 radnika koji će biti raspoređeni u sjedište uprave u Banjaluci, u regionalnim centrima Mostar, Tuzla i Sarajevo, te na graničnim prelazima Zupci, Doljani, Bijača, Prisika i Kamensko.

Najviše, pet radnika biće zaposleno u Banjaluci, po četiri u Mostaru i Sarajevu, a dvoje u Tuzli.
Što se tiče graničnih prelaza tri radnika potrebna su za GP Bijača, dva za GP Kamensko, a po jedan za graniče prelaze Zupci, Doljani i Prisika.
Traže se carinici, administrativni radnici, radnici za nadzor i održavanje opreme…





Opšti uslovi koje zainteresovani moraju da ispune, između ostalog, je da imaju 18 godina, državljanstvo BiH, da protiv njih nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da im nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem u skladu sa krivičnim zakonima u BiH.
Posebni uslovi su konkretno navedeni za svako radno mjesto.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja. Konkurs je UIO objavila juče, a Javni oglas za prijem radnika i Obrazac prijave svi zainteresovani mogu naći na web stranici UIO.
UIO je lani zapošljavala 2.410 radnika čije su plate i naknade građane BiH koštale 58,4 miliona KM, o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu „UIO potrošila 58 miliona KM na plate i naknade”.

Izvor: Capital.ba