Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Mile Međed uručio je danas u Stanarima 40 kompleta vatrogasnih uniformi za intervencije na otvorenom prostoru predstavnicima opština Stanari, Bileća i Ljubinje, kao i grada Trebinje.



Međed je pojasnio da je riječ o opremi koja je donacija Ambasade Francuske u BiH.
"Vatrogascima iz Stanara uručeno je 19 kompleta vatrogasnih uniformi, Trebinja 10, Bileće šest i Ljubinja pet. Preostali dio vatrogasne opreme ostaće u Republičkoj upravi Civilne zaštite za Specijalizovanu jedinicu za zaštitu od požara", rekao je Međed novinarima.
Međed je zahvalio poslaniku iz Stanara u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goranu Jeriniću koji je omogućio da se oprema doveze iz Francuske.

On je poručio da, u skladu sa politikom Vlade Republike Srpske, Republička uprava civilne zaštite svakodnevno jača i oprema subjekte sistema zaštite i spasavanja na cijelom prostoru Srpske.
Međed je načelniku opštine Stanari Dušanu Paniću uručio i ključeve vatrogasnog vozila "volvo" koje će ova lokalna zajednica dobiti na privremeno korištenje od Republičke uprave Civilne zaštite.
Jerinić je rekao da će ustupljeno vatrogasno vozilo znatno poboljšati efikasnost Dobrovoljne vatrogasne jedinice u Stanarima, čiji pripadnici su vozilo osposobili i prilagodili namjeni.
SRNA