Skupština grada Trebinja na 18. redovnoj sjednici usvojila je izvještaj o izvršenju budžeta Grada Trebinja za prvih šest mjeseci ove godine.

Ukupni budžetski prihodi u prvom polugodištu, prema usvojenom izvještaju, ostvareni su u iznosu za 2,3% većem od plana.


Zajedno sa primicima na prodaje zemlje, realizovanih na nivou od 10% u odnosu na polugodišnji plan, ostvarena budžetska sredstva iznose 11 miliona i 922 hiljada KM, pri čemu suficit u finansiranju tekućeg perioda iznosi 725.000 KM.

Prihvaćena je i informaciji Biroa Trebinje o stanju nezaposlenosti, odnosno zaposlenosti u našem gradu – u kojoj je navedeno da je na evidenciji nezaposlenih koji aktivno traže posao trenutno 2.418 osoba, što je za 312 osoba manje u odnosu na stanje od prije godinu dana.

Tokom prošle i devet mjeseci ove godine posao su našle 1.862 osobe sa ove evidencije, a najveći broj u sektorima trgovine, ugostiteljstva, građevinarstva, tekstilnoj i metalskoj industriji.

Sredstva programa podrške zapošljavanju Zavoda za zapošljavanje RS odobrena u Trebinju u ovoj godini iznosila su 675.000 KM, dok je kroz svoje stimulativne programe Grad Trebinje tokom 2017. i 2018. godine za podršku zapošljavanju izdvojio blizu 1,4 miliona KM.

Usvojena je i informacija o stanju bezbjednosti na području grada za prvih šest mjeseci ove godine – koje je ocijenjeno zadovoljavajućim


Izvor: Grad Trebinje