Autobus preduzeća “Globtur“ koji je juče ujutro sletio sa ceste u mjestu Vrtič, tridesetak kilometara od Nevesinja, kada su poginule dvije osobe, a teško povrijeđeno njih pet, juče poslijepodne izvučen je iz korita rijeke Zalomke.


Izvlačenje autobusa trajalo je skoro cijeli dan, a izvučen je pomoću teških mašina.
Autobus je prevozio putnike iz Novog Sada prema Mostaru i Čapljini.


Uzroci nesreće još nisu saopšteni, ali se pretpostavlja da je u pitanju led na cesti. Obzirom na prizore, prava je sreća da nije bilo više stradalih jer je dio putnika nakon slijetanja završio ispod autobusa i u rijeci Zalomci.


U autobusu je bilo dvadesetak osoba.
Dva lica su poginula, a 18 je povrijeđeno kada se autobus preduzeća „Globtur“.

Direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija izjavio je ranije Srni da su u ovoj saobraćajnoj nesreći poginuli Igor Kuzman /48/ iz Novog Sada i LJiljana Boričić /66/ iz Berana.


Dežurni ljekar u nevesinjskoj bolnicu Milan Radojičić potvrdio je Srni da je od 18 povrijeđenih putnika, petoro zadobilo teže povrede.
„Sanitetskim vozilom nevesinjskog Doma zdravlja dvoje povrijeđenih je prebačeno u Trebinje, dvoje u Mostar, dok je jedno lice zadržano u bolnici u Nevesinju, u kojoj su naknadno hospitalizovana još dva lica sa lakšim povredama“, rekao je Radojičić.


Što se tiče treće osobe koja je hospitalizovana u mostarskoj bolnici, Radojičić je rekao da je sanitetskim vozilom iz Nevesinja u Mostar prevezeno dvoje povrijeđenih putnika i da se u međuvremenu vjerovatno još neko od putnika sam javio u mostarsku bolnicu.


Jedna osoba koja je prebačena u Mostar nalazi se u životnoj opasnosti.


Izvor: Topportal