SARAJEVO │ Trebinjka je laskavu titulu dobila na sjednici Skupštine Atletskog saveza BiH.


Banjalučanin Goran Bošnjak preuzeo je juče na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (ASBiH) u Zenici predsjedavanje tim savezom od Đurđice Rajhel- Šišul.
AS BiH je, zbog kašnjenja u isplati novca od Ministarstva civilnih poslova BiH, prošlu godinu knjigovodstveno okončao s minusom od oko 40 hiljada KM, ali novac je, konstatovano je više puta, i najveći problem za razvoj atletskog sporta u BiH.
– Ovo je za mene velika čast i obaveza i tako ću u narednom periodu i da se ponašam – poručio je u svom prigodnom obraćanju Bošnjak, koji je sa dosadašnjom predsjednicom Rajhel- Šišul i trećim članom Predsjedništva ASBiH, Suadom Kaknjom, danas uručio i tradicionalne nagrade Evropske atletske federacije i ASBiH za 2017. godinu.
Nagradu za najuspješniji seniorski klub dobio je AK Borac iz Banje Luke u konkurenciji seniorki te AK Zenica u konkurenciji seniora.
Najuspješnija seniorka je Vanja Spaić iz AK Leotar Trebinje, a najuspješniji senior Mesud Pezer iz AK Zenica. Specijalnim priznanjem nagrađena je Alisa Bečić iz AK Sarajevo.
Najuspješniji juniori su Nediha Salkić i Maid Redžić iz AK Zenica, a mlađi juniori Sara Lučić iz AK Glasinac sa Sokoca te Nermin Štitkovac iz AK Sarajevo.
Specijalno priznanje za nastupe i uspjehe na međunarodnim takmičenjima u 2017. godini dobili su: Abedin Mujezinović, Nikolija Stanivuković, Nikola Petrović, Osman Junuzović, Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mladena Petrušić i Amel Tuka.
FENA