Izgradnja novog vatrogasnog doma u Trebinju privedena je kraju, a do kraja mjeseca trebalo bi da budu stvoreni svi uslovi za preseljenje Teritorijalne vatrogasne jedinice u novi, namjenski projektovan i moderno opremljen objekat u Zasad polju.


Ovo je za Radio Trebinje potvrdio Tripo Ćuk, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.
„Ostalo je još da se montiraju garažna rol vrata, što će uslijediti u narednim danima, te da se pusti struja u objekat. Ostali radovi su svi završeni, a danas ili sutra biće raspisan i tender za nabavku enterijerske opreme. Nadam se da ćemo do kraja mjeseca već imati novi vatrogasni dom – spreman za operativnu upotrebu i preseljenje naše jedinice“, kaže Ćuk.
Za izgradnju i opremanje vatrogasnog doma Grad Trebinje je izdvojio blizu 1,5 miliona KM.
U prizemlju objekta biće garaže za vozila, servisna radionica, magacin radne opreme, dok je na spratu planiran dispečerski centar, kancelarije, prostorije za dnevni boravak vatrogasaca, trpezarija, teretana, gardaroba i vešeraj, učionice za edukacije…
Novi vatrogasni dom imaće i toranj za vježbe, kao i prostran parking ispred objekta.
„Objekat je namjenski rađen i po svjetskim standardima iz ove djetalnosti. Dobijamo kvalitetno opremljen i puno veći manevarski prostor za smještaj i ljudi i tehnike. Upotrebna vrijednost objekta za našu jedinicu je izuzetna, ovaj objekat je od velikog značaja ne samo za grad nego i za regiju, a dajem sebi za pravo da kažem da će to biti jedan od najboljih vatrogasnih domova u Republici Srpskoj“, ističe Ćuk.
On je zahvalio Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima i uloženim naporima da vatrogasna jedinica dobije mnogo bolje uslove za rad, dodajući da će useljenje u novi objekat svakako biti jedan od najznačajnih datuma u istoriji trebinjskog vatrogastva, što će biti obilježeno i posebnom svečanošću.
Radio Trebinje