Na molbu Odbora za pomoć pomoć Kosovu i Metohiji, kabinet predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović donirao je 5.000 KM.

Humanitarna akcija "Za dječiji osmijeh i zdravlje djece na Kosovu i Metohiji" počela je u septembru, a provodi se u osnovnim i srednjim školama, institucijama i javnim i privatnim preduzećima u Republici Srpskoj.


"Prva uplata stigla je u septembru iz opštine Han Pijesak i učenika i profesora SŠC "Golub Kureš" Bileća. Dobili smo potvrde gradova Banjaluka i Prijedor, opštine Brod i više osnovnih i srednjih škola o učešću u ovoj humanitarnoj akciji", navodi se u saopštenju Odbora i dodaje da je akciju podržalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Akcija traje do 31. decembra. Dio prikupljenih sredstava biće usmijeren za liječenje više od stotinu teško oboljele i djece sa posebnim potrebama, a dio za paketiće djeci predškolskog i školskog uzrasta na Kosovu i Metohiji.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji zahvalio je Vladi Srpske i svima koji su podržali akciju. Pozvali su sve koji su u prilici da podrže akciju.

"Donacije se mogu uplatiti na račun Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, na žiro-račun 555-10000341964-45, Pomoć djeci Kosova i Metohije", navode iz ovog odbora.


Izvor: RTRS