Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je da u Crnoj Gori nije bilo ovolike mržnje prema srpskom narodu kao što je to danas.
Vladika je napomenuo da je srpski narod naučio da trpi i da se nada, vjeruje, da se moli i prašta, te da će, bez obzira na iskušenja, ići naprijed.
On je naglasio da srpski narod u Crnoj Gori nema čega da se stidi niti da se plaši, te da jedino neće da proizvodi i izaziva još veće zlo i da se zavađa sa zabludjelom braćom."Pretrpjeće zabludjelu braću koja malo, malo, pa hoće da ruše neku crkvu ili da progone sveštenike ili da otimaju hramove. Gdje to ima da rade tako, a hoće, kažu, u Evropu. Oni su Evropejci", rekao je vladika Joanikije u Hramu Svetog Nikole u Bijelom Polju.

On je pomenuo i rječnik "skorojevića", koji se, kaže, "stalno nešto fokusiraju".
"Kad god neko ode u Brisel kaže `da se fokusiramo na ovo`, "da se fokusiramo na ono`. Kad bi toliko pažnje bilo na dobro, bilo bi nam svima dobro, a od tih `fokusiranja` je slaba vajda. Pogledajte samo kakav je rječnik tih skorojevića, ali moramo se moliti Bogu", rekao je vladika Joanikije.


Izvor: Srna