Jutarnja magla smanjuje vidljivosti na putevima u u dolinama rijake Lašve, Bosne i Save, te na dionicama Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Konjic-Mostar, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Mrkonjić Grad, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.


Zbog niske jutarnje temperatura, iz AMS-a upozoravaju vozače na moguću poledicu u višim planinskim predjelima i preko prevoja, kao i na odrone kamenja i zemlje kolovoz.
Na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice saobraćaj se odvija jednom trakom zbog oštećenja nadvožnjaka kod Roguljića. Teretnim vozilima zabranjen je prelazak preko nadvožnjaka.


Na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj na petlji "Mahovljani" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja".


Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.


U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.


Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.


Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.


U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.


Na području FBiH na regionalnom putu Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila mase veće od tri i po tone.


Zbog nastupajućih praznika, od sutra od 12.00 časova do utorka, 25. decembra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.


Izvor: ATV