Devet lica smrtno je stradalo na području Policijske uprave /PU/ Trebinje za prvih deset mjeseci ove godine i dogodilo se 367 saobraćajnih nezgoda što je za 11,2 odsto više nego u 2017. godini, rekla je portparol ove uprave Jovana Cvijetić.Ona je dodala da je ove godine teške tjelesne povrede zadobilo 30 lica, a lakše je povrijeđeno 50 lica.
Pripadnici PU Trebinje obilježili su danas Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda podjelom letaka na četiri lokacije - Bilećki put, Aleksina Međa, Dražin Do i Nikšićki put.
"Potrebno je da svi zajedno realizujemo što više preventivnih kampanja sa kojima ćemo uticati na svijest svih učesnika u saobraćaju, kako bismo smanjili i broj nezgoda i težinu posljedica", istakla je Cvijetić.
Ona je dodala da se ovaj datum obilježava 25 godina, kao dan sjećanja na ljude koji su izgubili živote ili su povrijeđeni u saobraćajnim nezgodama.
"Na ovaj način saosjećamo sa članovima njihovih porodica, ali odajemo i počast zdravstvenim radnicima, kao i policiji koji se svakodnevno nose sa posljedicama smrti i povreda na putevima", rekla je Cvijetićeva.
Podjela letaka organizovana je u svim opštinama istočne Hercegovine.
SRNA