Za stipendije Grada Trebinja prijavljeno je 229 studenata, a rezultati konkursa biće poznati sredinom februara, potvrdio je za Radio Trebinje Bojan Šapurić, potpredsjednik Skupštine Grada Trebinja.


Za 100 najboljih na rang-listi obezbijeđene su stipendije u visini od 100 do 250 KM mjesečno, a za ovu namjenu iz gradske kase izdvojeno je 140 hiljada KM.




„Za deset najboljih studenata sa rang liste koju utvrdi nadležna komisija stipendija će iznositi 250 KM mjesečno, za narednih deset 200 KM, za rangirane od 21. do 50. mjesta 150 KM, a za studente iza 50-tog mjesta na rang list – 100 KM“, navodi Šapurić.


Podsjeća da su pravo na stipendiju imali studenti prvog ciklusa studija u akademskoj 2018/2019. godini koji su državljani Republike Srpske sa prebivalištem na području grada Trebinja, koji nisu korisnici drugih stipendija ili sličnog vida pomoći, koji prvi put upisuju drugu ili neku narednu godinu studija, te koji su mlađi od 26 godina.


Pravo na stipendiju Grada Trebinja, dodaje, nisu imali studenti drugog i trećeg ciklusa studija, kao ni apsolventi.

Sredinom narednog mjeseca biće poznato i 70 stipendista Hidroelektrana na Trebišnjici.


Za stipendije, koje će, u prosjeku, iznositi 200 KM, HET je obezbijedio 150 hiljada KM.


Pravo na stipendiju HET-a imali su studenti elektrotehničkog, mašinskog, građevinskog, geološkog, arhitektonskog, pravnog, ekonomskog i Fakulteta za proizvodnju i menadžement, mlađi od 26 godina, sa prebivalištem u RS i čija porodična primanja ne prelaze 1700 KM.


Izvor: Radio Trebinje