Poslije osam nedjelja završeno je snimanje filma "Otac" Srdana Golubovića, snimanog na više lokacija u okolini Priboja, Zaječara, Knjaževca i Beograda, javili su danas producenti.

“Otac” je filmsko ostvarenje koje opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čovjeka kome su zbog siromaštva oduzeli djecu. Njime će dodatno biti obogaćena filmografija autora već proslavljenih ostvarenja: “Krugovi” , “Klopka”, “Apsolutnih sto”.
Podsjetimo radnja filma opisuje poniženog i emotivno uništenog čovjeka koji započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje.

Očajan, ali dostojanstven želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čovjeka - on postaje heroj.

Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge djece povjerene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 djece.

Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džankovic, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film se radi u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali njemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.


Izvor: Tanjug